Britney Spears

Britney Spears föddes den 2 December 1982. Hon började tidigt på Mickey mouse club där hon utbildades i både sång och dans. Justin Timberlake och Christina Aguilera gick också på samma skola samtidigt med henne, de känner varandra därifrån. Britney Spears fick sitt genombrott år 1999 med låten Baby one more time. Sedan dess har det hänt mycket i Britneys liv och nya låtar och album har ständigt fortsatt att släppas.

Britney föddes i en familj som bestod av mamma, pappa och storebror, senare skulle lillasystern

Jamie lynn Spears komma till världen också. Britneys föräldrar skiljde sig tidigt och många påstår att det är hennes pappa, Jamie Spears som har bestämt över Britney under alla de år som hon gjort musik. Men det är endast rykten och du ska aldrig tro allt du hör. Det vi däremot vet är att han fick ta över Britneys pengar och bli hennes förmyndare igen när hon kraschade mentalt och bland annat rakade av sitt hår 2007.

Britney har trots detta fortsatt att vara en favorit bland barn och ungdomar och även äldre. Om du fyller år kanske du vill ha en tårta med Britney på och då kan du höra av dig till Din Tårta för att beställa den. Du kan välja att ha en bild av Britney på tårtan eller så kan du ha en princess tårta och en figur som liknar Britney, gjord i marsipan som sitter på tårtan.

Britney är känd för att vara artist men hon har också några giftermål bakom sig där det kortaste varade endast i 73 timmar. Britney gifte sig med en man vi namn Kevin Federline år 2004 och det äktenskapet varade i två år. Det gav också dem deras två söner Sean Preston och Jayden James som är de enda barnen som Britney har. Britney Spears har kommit tillbaka från den krasch hon hade för snart 12 år sedan. Hon har även fortsatt att släppa nya album och skulle h dragit igång en Las Vegas turné i år. Tyvärr blev hennes pappa allvarligt sjuk och turnén fick skjutas på framtiden.

Diskografi

Britney Spears har släppt många album och många låtar som säkert känns igen när du hör dem på radio eller Spotify. I fortsättningen av denna text kommer en lista med alla hennes album och vilka år de har släppts.

Album:

1) Baby one more time 1999

2) Oops i did it again 2000

3) Britney 2001

4) In the zone 2003 (Hon sjunger duett med madonna på låten Me against the music som finns på albumet)

5) Blackout 2007 ( Kom efter Britneys krasch och har ansetts vara ett av de sämre albumen hon har gjort)

6) Circus 2008

7) Femme Fatal 2011

8) Britney Jean 2013

9) Glory 2016

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike