Filantropen Britney Spears

Något som man inte talar om ofta i samband med Britney Spears är hennes bidrag till olika välgörande ändamål. Hon har framförallt fokuserat på barn i sina filantropiska ansträngningar.

Det kanske bästa exemplet på Spears filantropi är hennes grundande av The Britney Spears Foundation, en välgörenhetsstiftelse som sattes upp för att hjälpa behövande barn. Grundtanken bakom stiftelsen var att musik och underhållning har en läkande effekt, som kan vara barn till nytta. Stiftelsen har bland annat varit med och finansierat det årliga lägret Britney Spears Camp for the Performing Arts, där deltagarna fick en chans att upptäcka och utveckla sina talanger. I april 2002 donerade stiftelsen och Spears personligen sammanlagt en miljon dollar till Twin Towers Fund, en fond som stödjer barnen till de brandmän, poliser och tjänstemän som bidrog vid räddningsinsatserna efter terroristattacken den 11 september 2001. The Britney Spears Foundation tvingades dock att stängas ned år 2011, efter att det framkommit år 2008 att stiftelsen hade en underskott på 200 000 dollar.britneypom13

Spears har dock fortsatt bidra till olika välgörande ändamål på andra sätt sedan dess. Efter orkanen Katrina år 2006 donerade hon till exempel 350 000 dollar till välgörenhetsorganisationen Music Rising, som bidrog till att ge nya instrument till alla musiker som förlorat sina i orkanen. En sådan gåva kan vara viktig, eftersom majoriteten av alla välgörenheter fokuserade på mer grundläggande saker som att köpa fönster till de nya hemmen som byggdes upp. Det många inte inser är att man efter en sådan katastrof inte bara måste bygga upp sitt hus igen, utan hela sitt liv, och för musikerna var instrumenten deras liv.

En av de mest nyliga insatserna som Spears har gjort var att donera 120 000 dollar till Nevada Childhood Cancer Foundation år 2015. Dessutom går en dollar av varje såld biljett till hennes Las Vegas-show ”Britney: A Piece of Me” till samma organisation. Hon har också samlat in pengar till välgörenhetsorganisationen genom att sälja Britney Spears-produkter i begränsad upplaga, där alla intäkter gick till just NCCF. Andra välgörenhetsorganisationer som Spears har stöttat genom åren är Madonnas organisation Spirituality for Kids, cancervälgörenhetsorganisationen Gilda’s Club Worldwide, Promises Foundation och United Way.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike