Böcker om och av Britney Spears

Britney Spears har haft en minst sagt fartfylld karriär. Hon har toppat hitlistorna, turnerat runt hela världen och sålt över 100 miljoner album. Samtidigt har skandalerna haglat över henne och hon har flera gånger varit nära på att gå in i väggen. Därför är det inte konstigt att hon har varit ett tacksamt ämne för många böcker och nyhetsartiklar. Hon har även själv valt att dela med sig av sin historia i flera självbiografier.

Skrev bok med mamma

Britney Spears första bok, Heart to Heart, skrev hon tillsammans med sin mamma Lynne Spears. Boken, som kom ut 2000, är en självbiografi och beskriver hur hennes karriär har sett ut fram till dess. Som barn deltog hon i talangjakter och tio år gammal blev hon en av medlemmarna i Mickey Mouse Club. 1998 kom genombrottet med ”…Baby One More Time”. Hon var då sjutton år gammal. I boken beskriver hon det hårda arbete som slutligen gjorde henne till världsstjärna.

Hennes andra bok, A Mothers Gift, är även den skriven tillsammans med mamma Lynne. Men istället för att skriva ännu en självbiografi valde de att skriva en roman. Boken till viss del baserad på Britneys liv, men handlar om den påhittade karaktären Holly Faye. Holly är en fjortonårig flicka som får chansen att bli sångerska, men vägen dit är inte helt enkel. Karaktären påminner mycket om Britney och många som läst boken har teorier om vad som egentligen är sant eller inte.

Båda böckerna har blivit storsäljare, även om kritiken har bestått av både ris och ros. A Mothers Gift släpptes 2001 när Britney Spears hade en av de största topparna i sin karriär, vilket bidrog till höga försäljningssiffror.

Steve Dennis skriver om popprinsessan

Författaren Steve Dennis gav 2010 ut en välfylld biografi om Britney Spears. Boken med titeln Britney: Inside the Dream finns att att köpa online, använd CDON rabattkod för bästa pris. Det är en utlämnande historia som tar upp både framgångarna och skandalerna som följt genom Britneys liv. Här lämnas ingenting utanför, boken innehåller många detaljer om relationerna med Justin Timberlake och Kevin Federline. Bröllopet i Las Vegas 2004, incidenten med det avrakade håret, kyssen med Madonna och paraplyattacken mot papparazzifotograferna. Steve Dennis har samlat allt vi tidigare hört talas om och sådant som tidigare var okänt och berättar här Britney Spears historia precis som den är.

Bortglömd bok med Sheryl Berk

År 2002 släppte Britney Spears en bok tillsammans med Sheryl Berk med titeln Stages. Boken handlar om Britneys liv på och utanför scenen och är fylld av bilder och kommentarer från Britney själv. Boken har kritiserats för att inte vara särskilt innehållsrik, men hos hennes dedikerade fans blev den varmt mottagen

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike