Britney Spears och hennes karriär

Stora världsstjärnor finns inom en mängd olika kategorier. Men det finns olika typer av världsstjärnor, både de som blir lagom stora, men också de som verkligen sticker ut. En av de största någonsin inom musikbranschen var Britney Spears, således kommer denna artikel vara tillägnad henne och hennes karriär.

Britney Spears och hennes genombrott

Britney föddes år 1981 i USA i en liten stad vid namn McComb i delstaten Mississippi, men hon är uppväxt i Kentwood, Louisiana. Redan i slutet av 90-talet började Britney att uppträda varpå hon släppte album som exempelvis ”Baby One More Time” som blev känt över hela Sverige.

Genom dessa stora hits blev Britney världskänd, framförallt bland den yngre generationen. Exempelvis vid Halloween valde många barn att ha på sig halloween kläder som liknande Britney. Genom populariteten bland den yngre generation ökade Britneys kändisskap ytterligare och många ville efterlikna henne.

Personliga problem

Men med tiden började en annan bild av Britney att växa fram. Redan år 2006 släpptes bilder i pressen varpå man såg henne köra bil med sin son Sean in knät. Samtidigt var hon i ett mycket destruktivt förhållande med sin man Kevin Federline varpå båda var mycket oense kring barnens uppfostran.

År 2008 så blev Britney dock tvungen att ge upp vårdnaden av sina söner till sin exman. Hon blev även inlagd på sjukhus då hon sågs vara påverkad av droger. Därefter blev hon även inlagd på psykiatriskt sjukhus i hopp om att hon skulle få kontroll på sitt liv igen.

Återhämtningen och arvet

Men med tiden så började Britney att återhämta sig och få kontroll på sitt liv. År 2015 släppte hon bland annat en ny singel tillsammans med den världskända artisten Iggy Azalea. Britney fortsatte därefter att vara stabil varpå hon år 2016 började arbeta på sitt nya album.

Britney Spears anses av många ha varit den mest kontroversiella och framgångsrika sångaren under 2000-talet. Hennes problemfyllda karriär som följdes av media anses ha ökat medvetenheten i hur svårt det kan vara att bli känd fort vid ung ålder. Således är det viktigt att vara medveten om att man kanske inte alltid bör lita på vad som skrivs i media, men också att det finns ett liv bakom varje bild och text.

I efterhand är det tydligt att Britneys karriär varit kantad av framgång och lycka, även om den haft sina motgångar. Britney har bland annat fått prestigefyllda priser, så som en Grammy, Guinness världsrekordet och flertalet MTV Music awards. Från Guinness fick hon pris som världens bästa sålda album för en soloartist i tonåren, detta genom den tidigare nämnda låten ”Baby One More Time”. Enligt statistik anses hon också vara den tonårsartist genom tiderna som sålt flest album.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike