Britney´s affärsimperium

När man pratar om Britney Spears tänker nog de flesta på hennes fantastiska karriär inom både tv och musik med ett antal album och filmer som har kommit ut genom åren. Men ofta ser man inte längre än så och namnet Britney Spears är värt mycket mer än bara hennes musik i dagens läge.

Britney som ett varumärke

Den absolut mest lukrativa produkten som Britney Spears satte sitt namn på var parfymer. Och då talar vi inte om en eller två olika parfymer då det genom åren har blivit mer än ett 20-tal olika parfymer som har sålt i väldigt många exemplar. De första parfymerna som hon sålde hade t.o.m. en bonus-cd som extramaterial. Hennes första parfym kom ut 2004 och sålde för över 100 miljoner dollar första året. De hade efter åtta år sålt för över 1,5 biljoner dollar och det uppskattas att det säljs en parfym varje femtonde sekund. Hon fortsätter att sätta sitt namn på parfym och så sent som 2019 släpptes hennes senaste doft.

Men det är inte bara parfymer som hon har sålt. Dockor som efterliknar Britney har sålt mycket bra. År 1999 släpptes den första dockan och ett antal olika dockor har sålts efter det, både de som sjunger och även porslinsdockor. Britney kan säkerligen flyga från Stockholm till Örnsköldsvik på det hon tjänar på ett par minuter.

Om du trodde att det tog slut där har du väldigt fel. Datorspel har också gjorts om Britney även om de inte fick ett bra mottagande av diverse tidningar och sajter. Spelen sålde trots det mycket bra och släpptes på ett antal olika plattformar såsom Game boy Advance och Playstation 2. Även mobila spel har gjorts och det som släpptes senast såldes i 500 000 exemplar.

Produkten fortsätter att växa

Britney har haft sina fingrar med i det mesta som går att sälja, hennes klädlinje släpptes 2009 och hon samarbetade med Candie´s som säljer kläder för tonåringar. Hon var med och designade olika begränsade utgåvor som alla sålde mycket väl. 2014 släpptes hennes samarbete med Change Lingerie där hon säljer underkläder för det danska företaget både online och i deras affärer.

Hon släppte dessutom ett par böcker genom åren, den första år 2000 och två år framöver. Även om dessa inte var skrivna av henne själv var det många som ville läsa om henne.

Men Britney säljer inte enbart sina egna produkter för att tjäna pengar, hon har även gjort reklam för ett antal olika företag såsom Pepsi, Sketchers, Mazda och många andra.

Såsom de flesta artister nu för tiden är det mycket mer än bara musiken som är viktig för att tjäna pengar, och Britney Spears namn är ett imperium som fortsätter att expandera då hon efter 20 år fortsätter att vara en av våra mest populära artister.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike